Logo communicatiefabriek.nl

Communiceer met je doelgroep via social media

Via social media kom je in contact met jouw doelgroep. Naast dat je jouw producten of diensten bij hen onder de aandacht kan brengen, is het ook interessant om via social media directe feedback van jouw potentiële klanten te krijgen. Maar welk kanaal is interessant voor jouw bedrijf? En hoe zet je dat kanaal dan in?

Welk social media kanaal is interessant?
Neem nou Facebook. Heeft u al een bedrijfspagina aangemaakt? Grote kans! Veel bedrijven hebben inmiddels besloten; ‘Wij gaan communiceren via Facebook’. Maar het kan goed zijn dat jouw doelgroep helemaal niet actief is op dat social media kanaal. Het is belangrijk om van te voren de juiste social media kanalen te kiezen voor jouw organisatie.

En dan?
Tja… en dan! Wat ga je nou vertellen? Hoe krijg je nu fans, volgers, geïnteresseerden voor jouw pagina? Je kan het testen en vragen en ook dat moet van te voren goed vastgelegd zijn. Wat wil je als bedrijf vertellen, kan je dat wel frequent doen…

Help! Ik heb geen tijd om mijn social media bij te houden!
Als ondernemer of medewerker is het social media kanaal niet het enige waar je je op moet focussen binnen het bedrijf. Daarom kan je er ook voor kiezen om hulp in te schakelen. Ik help je graag!

Benieuwd hoe ik de social media kanalen van jouw organisatie laat shinen?

Marielle olde Hartman - Toebes - Communicatiefabriek - Amersfoort